Friday, 13 May 2011

PeNgAlAmAn kAt tEmPaT bArU....

Penglmn membuatkn kita trs berfkr sndri dan membuatkn mnjdi matang.....bleh berdikari tnpa bntuan fmly...

<----kmi ber5....ni la kmi huhuhu...


1st time ni kat tmpt org ni pling jauh la sy pegi,alaaa kat smnjg je...hehehe..

Nak citer wktu mula2 sy gi smnjg....emmm agak lucu la jgk hehehe...
sy start la kat airport ek....:) (malas nak taip pnjg2)...
emmm....(ngah fikir ni)...
perasaan yg agk nervous la katakan..ye la 1st time gi smnjg la kononnya...
ni da tiba da kat airport bersama mak,pck,mck,akak n adik bongsu sya....emmm..
dah trn dr keta la kononnya dgn beg yg pnuh ngan brg kprluan sy tuh....hehehe...(berat bnyk brg)

mnggu kat airport berjam2 smbil trtnya2 mcm ne la agknya rupa kwn sy dr TAWAU tu ek??
hehehe.....smbl2 dngr nsht dr mak n pck mck sy tntg keberadaan sy kat tmpt bru nnt sy pon trgrk la ambik hp nak hbg kwn bru tu hehehe...sy pon call la kwn tu tp sygnya xjwb pastu sy pon hntr la mesej kat dia...
nma kwn tu SABRINA....dia pon bg la rspon pastu sy pon cari la kwn tu...sblm tu sy gtau yg sy kai tudung hitam n kasut coklat,time tu mmg lawak la sy rsa...pastu dia gtau yg dia kat dpn balai pelepasan...msa tu sy xdpt detect agi...tertnya2 gak mn la seorg kwn nih...pastu sy kol dia (xingt la sy kol dia or sy yg kol dia) xingt la...opsss sory hehehe....

pastu akhrnya kitaorg pon brtmu,lambai tgn n malu2 gitu hehehe...
wlupun prtmuan kitaorg pnuh dgn surprise tp bnyk beri kngn wat sy n kwn2 sy hehehe...
d pndekkn citer tiba la msa tuk brtolak,kitaorg pon brsalaman ngan parent masing2...
mmg cdih la time tu,rsa xnak je pegi xsmpi ati nak tgglkn fmly at SABAH..

dah bis scan brg,scan diri sndri n checking imegresen kitaorg ber4 pon brjmpa la..hahaha
bersalaman la kononnya emmm..time tu malu giler la...segan tu sngt la segan yelah sy kn sorg je dr SEMPORNA yg lain dr TAWAU..hehehehe 1st2x tu prknlkn diri la masing2...oouuwwww...formal tu mmg formal lwak la sy rsa time tu,1st2x sy knl SABRINA la sbb dia salu contct la..(salu la sngt kn2) hahaha...dia ni pmalu mcm sy gak la..snyum2 pmurah,ayu gitu..cntik...putih hahaha....pastu trnmpk lak sorg ni perrghh trkjut gak sy time tu...nma kwn ni BIEYA asyik nangs je kejanya mnglahkn sy la huhuhu...sy nangs nangs jgk tp leh kwl agi tp dia ni emm...mmg nangs abis la tp dia mmg baik la cntik agi tu...huhuhu....
ni lak seorg yg sy nmpk ni emmm..tkot nak tgur wat muka slumber je time tu...dlm ati "asl seorg ni xtgr or snyum kat sy ek??"hehehe...nma dia ni ROHANA...bru tau dia ni pendiam orgnya tp baik la...manis orgnya xsmnis gula la...hahaha...tngk dorg pon sy sng ati la sbb ada kwn dr SABAH...:)
Time kitaorg citer2 tetiba mncl lak seorg ni dr balai plpsn so kitaorg ada 5org laaa...tp seorg ni xsama flight ngan kiatorg 4org ni laaa.....nma dia ROS SHAZWANI pggl adeq je la....dgn gayanya yg gengster tu sy pon hairan la tetiba mncl n brslmn ngan dorg ber3 tu...sypon duk diam je la...xtgur agi..ye la segan bha time tu (emm bhsa SABAH)...dia lak ni sy fkir time tu "mcm sombong"yelah xtdr sy kan...hehehe...dia ni cntk mcm HELIZA arts AF tu....tp mmg baik2 la smuanya....wlupun kat cni bnyk prselisihan fhm huhuhu.....kpda kwn2 yg trlibat ni jgn mrh ek....MINTA MAAF lau ada yg tersinggung...hnya kita je huhuhu....

smpi cni je la dlu...t sy smbung agi....
t smbung kat airport KLIA lak huhuhu...
wasssalam....(^_^)v

Monday, 9 May 2011

Kasihanilah Kaum Adam..

Sekuat-kuat lelaki boleh ditipu oleh sebodoh-bodoh wanita. Begitulah nisbah hebat dan kuatnya kuasa wanita dalam menundukkan lelaki. Sekuat mana pun lelaki selalunya kalah oleh kata-kata lembut sang wanita. Seorang lelaki boleh menangis apabila ditinggalkan oleh seorang wanita, padahal dia terkenal perkasa. Di medan pertempuran dia boleh membunuh begitu ramai musuh, tetapi berhadapan dengan wanita, hatinya boleh tunduk dan bahasa yang digunakan turut lunak..

Demikianlah hebatnya wanita. Anda amat berkuasa dan amat perkasa.
Tolonglah gunakan kekuasaan dan kehebatan anda itu untuk membantu membangunkan lelaki. Jangan gunakan kekuasaan anda itu untuk menjatuhkan lelaki. Lelaki pasti kalah oleh pujuk rayu, apatah lagi tatkala nafsunya sedang bergejolak, atau rasa kecintaannya sedang memuncak, dia memang sanggup lakukan apa sahaja untuk membuktikannya..

Kejayaan seseorang lelaki biasanya dikaitkan dengan seseorang wanita di sisinya; mungkin isteri, mungkin ibu, mungkin anak, mungkin kakak, mungkin makcik. Kemusnahan seseorang lelaki juga biasa dikaitkan dengan seorang wanita, mungkin pada kedudukan-kedudukan yang serupa..

Jika anda cantik dan pandai memujuk rayu, gunakanlah kecantikan anda dan kelebihan yang dianugerahkan ALLAH itu untuk membantu memperkasakan lelaki. Lelaki memang sudah sedia kalanya perkasa, tetapi dia boleh menghalakan keperkasaannya itu untuk membina sejarah keagungannya dengan sokongan anda. Sebaliknya dia juga boleh mencipta sejarah kedunguannya dengan peranan yang anda mainkan..

Lelaki dikurniakan lebih akal tetapi kekurangan nafsu. Dia hanya ada satu nafsu dan sembilan akal, tetapi nafsu yang satu itu selalu gagal dipelihara. Maka itu lelaki lebih mudah liar berbanding wanita. Wanita pula, dek terlalu banyak nafsu dia boleh memecah-mecahkan atau mencabang-cabangkannya kepada pelbagai hal. Dia boleh bernafsu terhadap barang-barang kemas, baju cantik, perabot, kereta, rumah dan berbagai-bagai lagi. Jadi, untuk setiap cabang darjahnya sudah tidak setinggi lelaki. Dia mungkin bernafsu kepada semua benda tetapi dia tidak mudah musnah oleh semua benda..

Nafsu lelaki biasanya lebih tertumpu pada keghairahannya terhadap wanita. Sebab itu kita akan lihat lelaki biasanya tidak kisah dengan berapa helai pakaian yang dimilikinya, tidak begitu kisah dengan hiasan rumahnya, sebab nafsunya ke arah itu tiada. Tetapi sebut syahwat, lelaki akan terus terangsang sebab yang satu itu memang sentiasa arahnya ke sana. Tiada cabang-cabang, tiada pecahan-pecahan..

Maka itulah lelaki walau sekuat mana apabila digoda wanita cantik biasanya runtuh. Kadang-kadang wanita yang menggodanya bukanlah cantik sangat, tetapi nafsunya selalu terpesona oleh kata-kata yang lunak, suara yang sedap didengar, kenyitan mata yang bercahaya dan bermacam-macam lagi. Nafsunya tidak dapat membezakan antara syahwat yang betul dengan syahwat yang tidak betul, lantaran dia hanya mempunyai satu nafsu..

Lelaki tua boleh naik ghairah hanya melihat seorang kanak-kanak. Kadang-kadang dek terlalu ghairah dia gagal membezakan antara haiwan dengan manusia. Pernah terjadi lelaki mengembiri haiwan. Banyak sungguh onar yang boleh dilakukan oleh para lelaki. Ternyata mereka selalunya gagal memberi penalaan yang betul terhadap nafsu mereka walaupun hanya satu..

Oleh itu, wahai wanita, kasihanilah makhluk lelaki. Mereka itu lemah dalam perkasa. Usah digoda mereka, nanti dia terlupa anak isterinya di rumah, ibunya di kampung malah dirinya sendiri yang sudah bergelar lelaki tua...
Perkongsian dari perkongsian..(sumber_FB)

Sunday, 8 May 2011

1st time ada blogger (08/05/2011) ~SeMpEnA HaRi ibU JuGa~

Assalamualaikum smua...
trlbh dahulu sy nak mnta maaf jika ada kslhn yg sy tulis kat blogger ni k hehehe..

emm...xtau la nak tulis apa...rsa lucu pon ada gak hehehe..
ni la 1st time tulis blogger,nipon trgrk ati nak bt kbtln tngk blogger adik yg bru sy knl tp nma d rhsiakn la ye...hehehe..
bkn apa..sy jless tngk blogger dia cntk sngt..so sy pon nak gak try bt blogger sndri hehehe...

ada 1 agi laaa...
sy tulis ni smpena ari IBU,1st time brjauhn ngan mak...
rsa cdih sngt2...mnitis airmta smpikn xsggp nak kol mak sya..
cengeng sggh gak sy ni ek...hehehe...
sy syg mak sy...

emmm..apa agi ya???..
xtau nak tulis apa agi..
t sy smbg agi la....nak edit blogger dlu.....daaaaa (^_^)v..
wassalam.....